V.V.E.

VVE: Wat houdt dat nu specifiek in voor ons dagverblijf?

Wij werken met het Vroeg- en Voorschoolse Educatie-programma Peuterpraat. Aan de hand van dit programma werken wij met thema’s. Alle jaargetijden komen uiteraard aan bod, maar ook thema’s over Ik en mijn Familie, Huis, Dierentuindieren, Boodschappen doen enzovoort, komen iedere keer weer aan bod.

Binnen de thema’s maken de oudere kinderen knutselwerkjes, worden er boekjes over het thema gelezen, zingen we liedjes en is de zaal her en der ingericht met spullen uit het thema.
Ons doel hiermee is om kinderen een gestructureerde, ontwikkelingsgerichte en kindvriendelijke omgeving te bieden.

Alle kinderen ontwikkelen zich in hun eigen tempo en op hun eigen unieke wijze. Dat stimuleren wij ook van harte. Maar door het aanbieden van materialen en taal, prikkelen wij de kinderen om steeds een stapje verder in hun ontwikkeling te gaan. Boven alles staat wel dat het kind zelf bepaalt of en hoe snel hij met ons deze reis wil maken naar groter groeien.
Wij staan klaar als steun en toeverlaat.

Als een kind behoefte heeft aan extra ondersteuning op een ontwikkelingsgebied, kunnen wij dit ook aanbieden door een gespecialiseerde leidster in te schakelen. Daarnaast heeft ons eigen team genoeg vakkennis in huis om deze aanpak door te voeren.